Ile powinna palic GSX 600F??
Moderator: bohas
-
Alucard
Ile powinna palic GSX 600F??
Bo wczoraj zalałem połbaku tak wskazywal paliwomierz i przejechalem 70Km jazda do 120KM/h przez chwile 180... i juz rezerwa hmmm ?
-
Alucard
-
jaca
oj alucard, alucard...
zatankuj do pelna ( tak jak ci radzil daab), zrób 100km, następnie zatankuj znowu do pelna. To co ci się zmieścilo - tyle pali na 100 km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli zrobisz więcej kilometrów, to jest na to wzór:
ilość litrów, które ci wejdzie podziel przez liczbę kilometrów przejechanych, następnie wynik pomnóż przez 100, daje ci to wynik spalania na 100 km.
pozdro,
jaca
zatankuj do pelna ( tak jak ci radzil daab), zrób 100km, następnie zatankuj znowu do pelna. To co ci się zmieścilo - tyle pali na 100 km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli zrobisz więcej kilometrów, to jest na to wzór:
ilość litrów, które ci wejdzie podziel przez liczbę kilometrów przejechanych, następnie wynik pomnóż przez 100, daje ci to wynik spalania na 100 km.
pozdro,
jaca
-
Alucard
-
jaca
jeszcze jedna sprawa...
tudno powiedzieć, jakie spalanie jest odpowiednie, niewiedząc jaki jest twój styl jazdy.....
bywaly przypadki, że mój bandzior palil ok. 6 litrów w trasie, a czasami jak się troszku palowalo (czytaj- 200 i lepiej km/h), to potrafil zeżreć 10 i lepiej.
Myślę, że spalanie w granicach 6-8 l/100km jest w normie.
pozdro,
jaca
tudno powiedzieć, jakie spalanie jest odpowiednie, niewiedząc jaki jest twój styl jazdy.....
bywaly przypadki, że mój bandzior palil ok. 6 litrów w trasie, a czasami jak się troszku palowalo (czytaj- 200 i lepiej km/h), to potrafil zeżreć 10 i lepiej.
Myślę, że spalanie w granicach 6-8 l/100km jest w normie.
pozdro,
jaca
-
KROPEK
- Moderator

- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 19
- Otrzymane Polubienia: 36
Witam
Myślę, że nie ma się co bawić w takie przeliczanie. Jak lecisz w traske to baczek powinien styknać na około 300 km plus minus parę kilometrów natomiast po mieście albo jak chcesz poużywać to już inna historia i zależy jak wkręcasz. Odnośnie wskazań wskaźnika paliwa to jest to wskazanie mało precyzyjne i mające na celu zwiększyć twoje zainteresowanie dystrybutorem na tyle wcześnie, aby do niego dojechać.
Pozdrawiam :angry_smile:
Myślę, że nie ma się co bawić w takie przeliczanie. Jak lecisz w traske to baczek powinien styknać na około 300 km plus minus parę kilometrów natomiast po mieście albo jak chcesz poużywać to już inna historia i zależy jak wkręcasz. Odnośnie wskazań wskaźnika paliwa to jest to wskazanie mało precyzyjne i mające na celu zwiększyć twoje zainteresowanie dystrybutorem na tyle wcześnie, aby do niego dojechać.
Pozdrawiam :angry_smile:
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
512 272 500
-
kollector
-
EvilD
-
KROPEK
- Moderator

- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 19
- Otrzymane Polubienia: 36
Witam ponownie!
Kolega nie napisał ile, tylko za ile wlewa natomiast nie wydaje mi się dziwne, że maszyna o wiekszej poj. , mocy i przeznaczona do ekstremalnej jazdy pali znacznie więcej, a co za tym idzie sięga głębiej do kieszeni !! A może mu się licznik śpieszy, kto wie?? Gdyż wynik w granicach 4,5 litra na 100 km wydaje mi się nieco zaniżony. Chociaż z drugiej strony kupując wachę z lewej ręki( tzn po cenach konkurencyjnych) można zalać znacznie więcej :twisted:
Pozdro !!
Kolega nie napisał ile, tylko za ile wlewa natomiast nie wydaje mi się dziwne, że maszyna o wiekszej poj. , mocy i przeznaczona do ekstremalnej jazdy pali znacznie więcej, a co za tym idzie sięga głębiej do kieszeni !! A może mu się licznik śpieszy, kto wie?? Gdyż wynik w granicach 4,5 litra na 100 km wydaje mi się nieco zaniżony. Chociaż z drugiej strony kupując wachę z lewej ręki( tzn po cenach konkurencyjnych) można zalać znacznie więcej :twisted:
Pozdro !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
512 272 500
512 272 500
-
virus
-
gruby
-
kollector
D O K Ł A D N I E ! ! !gruby pisze:powiem tylko ze jazda na niskich obrotach zuzywa wiecej paliwa niz na srednich ...
nie należy bać się wkręcać japonii na wyższe obroty! Wcale to spalania nie ograniczy, a osoba tak oszczędzająca może być niemiło zaskoczona w stacji paliw.
Co do mojego spalania dodam tylko, że zwykle jeżdżę w długie trasy, niskie biegi mam jedynie przy ruszaniu a potem już tylko szóstka...
Nieczęsto trafiają mi się jazdy krótsze niż 30 km.
-
goszkigsx
Ogólnie mój gixpali tyle co mu wleje a w ogóle to przy 180 to się musi nawciągać ja terz robie do 100 km z pełnego baku i już rezerwa cisne na stacje i wchodzi mi 10 l zupki -jeśli cisne ostro
a tak sensownie to nie próbuje oszczędzać bo nie ma frajdy i te dwie paczki lekko osiągam -dobra traska!!!!!!
TRASA LUBIN-POLKOWICE co dzień do pracy a oszczędzać to do 120
tylko że ja mam tyle i jeszcze nie włączyłem trójki che che !!!
w dłuższe trasy jak się ciągne z kolesiami to wyniki mam imponujące 5-5,5 l
rada nie martw się jest standardowo !!! :lol:
a tak sensownie to nie próbuje oszczędzać bo nie ma frajdy i te dwie paczki lekko osiągam -dobra traska!!!!!!
TRASA LUBIN-POLKOWICE co dzień do pracy a oszczędzać to do 120
tylko że ja mam tyle i jeszcze nie włączyłem trójki che che !!!
w dłuższe trasy jak się ciągne z kolesiami to wyniki mam imponujące 5-5,5 l
rada nie martw się jest standardowo !!! :lol: