Wlasnie ejstem na etapie poszukiwan Marauderka 800 dla siebie i mam pytanko. Jaka jest roznica pomiedzy Marauderem a Desperado? Jak dla mnie optycznie sie nie roznia, ale moze jestem malo spostrzegawczy
Marauder vs Desperado
-
MadDog
Marauder vs Desperado
Witam
Wlasnie ejstem na etapie poszukiwan Marauderka 800 dla siebie i mam pytanko. Jaka jest roznica pomiedzy Marauderem a Desperado? Jak dla mnie optycznie sie nie roznia, ale moze jestem malo spostrzegawczy
-
studi
-
jajo
-
MadDog
-
Moto
Desperado!
Witam Panów
Nazwa Desperado została użyta przez Suzuki 2x
1. dla motocykla pojemności 400, który był sprzedawany głównie w Japonii (prze 1997 rokiem)
2. dla „poprawionej” wersji Maraudera latach 1999- 2002 – oczywiście wyłącznie na Europę i to nie na wszystkie kraje równocześnie (mój jest 1999 – Francuz) potem powrócono do starej nazwy (w Stanach cały czas był Marauder)
Istnieje też model „Desperado X” który był wyposażony w małą owiewkę i pług pod silnikiem. Tylko raz widziałem ten model –1998 z centralnym wydechem, który był raczej ułańską fantazją właściciela.
Co do różnic to Jajo ma absolutną rację (Kura byłaby dumna :o))
Zmieniono też minimalnie instalację elektryczną
Pozdrawiam
Krzysiek
VZ800 Czysta Desperacja
Nazwa Desperado została użyta przez Suzuki 2x
1. dla motocykla pojemności 400, który był sprzedawany głównie w Japonii (prze 1997 rokiem)
2. dla „poprawionej” wersji Maraudera latach 1999- 2002 – oczywiście wyłącznie na Europę i to nie na wszystkie kraje równocześnie (mój jest 1999 – Francuz) potem powrócono do starej nazwy (w Stanach cały czas był Marauder)
Istnieje też model „Desperado X” który był wyposażony w małą owiewkę i pług pod silnikiem. Tylko raz widziałem ten model –1998 z centralnym wydechem, który był raczej ułańską fantazją właściciela.
Co do różnic to Jajo ma absolutną rację (Kura byłaby dumna :o))
Zmieniono też minimalnie instalację elektryczną
Pozdrawiam
Krzysiek
VZ800 Czysta Desperacja
-
jajo
Re: Desperado!
Moto pisze: (Kura byłaby dumna))
no i te dwa chromowane dekle pod siedzeniem (z jednej strony kryjące instalację) też mają trochę inny kształt - w desperado są gładkie a w marauderze są wyprofilowane.
poza tym w miejscu gdzie w desperado biegnie rura wydechowa, marauder ma (bardzo praktyczny) schowek, którego rzecz jasna desperado nie posiada. z tym też związane jest przeniesienie (zdaje sie) regulacji wolnych obrotów wyżej - pod siedzenie (przed plastikowy schowek pod siedzeniem)
-
Moto
Różnice
Brawo dla tego pana!!!
Zgadzam się ze wszystkim .... poza deklami – gładkie są w produkcji od 2002 roku i „nowe” Maraudery mają właśnie takie „ozdoby”
Moje Desperado ma tłoczone
Zaczyna to przypominać licytację lub grę, kto znajdzie więcej różnic na dwóch obrazkach :o)
Panowie, czy jest jeszcze jakaś różnica?! :o)
Pozdrawiam
Krzysiek
VZ800 Czysta Desperacja
Zgadzam się ze wszystkim .... poza deklami – gładkie są w produkcji od 2002 roku i „nowe” Maraudery mają właśnie takie „ozdoby”
Moje Desperado ma tłoczone
Zaczyna to przypominać licytację lub grę, kto znajdzie więcej różnic na dwóch obrazkach :o)
Panowie, czy jest jeszcze jakaś różnica?! :o)
Pozdrawiam
Krzysiek
VZ800 Czysta Desperacja
-
Lechul
- BS Brother

- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Witam! Jeżdżę Marauderem z amerykańską metryką. Rocznik 1999 ale żeby było ciekawiej to wygląda to tak: wydech tylnego gara - nad silnikiem (Desperado), tłumiki - długie (Desperado), kształt bocznego schowka między garami - prostokątny (Marauder).
No i oczywiście amerykańska elektryka - postojówki w przednich kierunkach, brak postojówki w głównej lampie i brak głównego wyłącznika świateł w prawym zespole przycisków na kierownicy.
A propos: Może ktoś ma lub wie gdzie można dostać właśnie ten zespół wyłaczników w wersji europejskiej ?? Chcę go wymienić bo bateria cierpi przez odpalanie z zalączonymi światłami. Pozdrawiam.
No i oczywiście amerykańska elektryka - postojówki w przednich kierunkach, brak postojówki w głównej lampie i brak głównego wyłącznika świateł w prawym zespole przycisków na kierownicy.
A propos: Może ktoś ma lub wie gdzie można dostać właśnie ten zespół wyłaczników w wersji europejskiej ?? Chcę go wymienić bo bateria cierpi przez odpalanie z zalączonymi światłami. Pozdrawiam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

-
jajo
Re: Różnice
no chyba już nie ma, ale kto wieMoto pisze: Panowie, czy jest jeszcze jakaś różnica?!)
ja ze swojej strony moge jeszcze dodać coś na temat porównania schowków w obu motocyklach. ten schowek za tylnym cylindrem, którego nie posiada desperado idealnie nadaje się do przewożenia latarki
co do bocznego schowka, to schowek w marauderze mimo, że jest brzydszy od tego w desperado, dzięki swojemu prostokątnemu kształtowi wydaje się być bardziej pojemnym. niestety nie! schowek w desperado jest ładniejszy i o wiele większy...
wiele osób wcale ne wykożystuje tych schowków i różnice te mogą być dla nich nieważne, no ale to ciągle różnice...