vz 800 dopalanie w rurach
-
mxtt
Re: vz 800 dopalanie w rurach
Ustawione prawidłowo tz śruba mieszanki wkręcona do oporu i wykręcona na 1 ,75 jak dalej będzie strzelał wkręć 0,5 obrotu głębiej ( lub więcej )jak przestanie strzelać na końcu zrób synchronizację (pamiętaj żeby wkręcić do oporu w miarę mocno bo się wieszają sprężyny)
-
mxtt
:angry_smile: Polecam rozwircenie tłumików dodaje koni i leprzy klank troch ciemnieją jak są ciepłe ale całkiem fajnie chodzi zrobiłem 2x m10 na kaźdy całkiem fajnie chodzi tylko obroty trzeba potem przesunąć bo ma więkrzy przeciąg
-
darecki60
hejka tłumiki mam fajki z lekkim tłumieniem a co do śrub to tak wg serwisówki w zależności od typu gaźnika podaje 1-5/8 lub 2-1/4 obrotu te pierdnięcia nie są super uciążliwe ale są 
-
mxtt
Mam to samo ma tylnym jabędzie mało to wkręć jeszcze trochę i słuchj co sie dzieje zawsze możesz wrócić do ustawień poprzednich ; )
-
marian07
nie wiem na 100% ale podejrzewam że w vz800 jest system dopalania spalin (taki zawór który dopuszcza powietrza do wydechów gdy akurat tam powstaje podciśnienie). tkzw ekologia.
jeśli jest to zobacz jak będzie po odłączeniu - czyli najprościej odłączyć od zaworu wężyk sterujący (no i zaślepić go oczywiście bo to podciśnienie i by nam ssało lewym powietrzem.
procedura w przypadku wybebeszań tłumików obowiązkowa np w volusiach, dragach. - zapobiega napier...niu przy odpuszczaniu gazu.
(jak patrzę na alpha sport to tam pod serkiem w VZ chyba jest takie ustrojstwo - zupełnie podobne do tego z vl, czyli ściągnąć ten wężyk sterujący, wcisnąć coś żeby zaślepić i zobaczyć jak będzie)
jeśli jest to zobacz jak będzie po odłączeniu - czyli najprościej odłączyć od zaworu wężyk sterujący (no i zaślepić go oczywiście bo to podciśnienie i by nam ssało lewym powietrzem.
procedura w przypadku wybebeszań tłumików obowiązkowa np w volusiach, dragach. - zapobiega napier...niu przy odpuszczaniu gazu.
(jak patrzę na alpha sport to tam pod serkiem w VZ chyba jest takie ustrojstwo - zupełnie podobne do tego z vl, czyli ściągnąć ten wężyk sterujący, wcisnąć coś żeby zaślepić i zobaczyć jak będzie)
-
mxtt
Weliminowałem to w prosty sposób na ssaniu sprawdziłem który strzela i na ssaniu wykręciłem śrubę mieszanki pal pow do momentu aż przestał strzelać, ten tylny przestał strzelać i jest spokuj tylko musiałem obroty trochę zmniejszyć, super się wkręca i jest ok dodam że dochodzę do wniosku że przy przebiegach powyżej 30 tyś ustawianie mieszannki na dane serwisowe mija się z celem myślę że najlepiej ustawić na dane serwisowe i doregulować na słuch wg potrzeb wątpię żeby gaźniki równo ciągneły po dużym przebiegu i tylu latach do tego są różnice w podciśnieniach na cylindrach co też wpływa na różny ciąg mieszanki pal pow u mnie się to sprawdza :mrgreen:
-
darecki60
no hejka ja też nie mam takiego czegoś a gdzie to miało by się znajdować
-
marian07
pozycja nr 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
mxtt
-
darecki60
dokładnie to dotyczy młodszych modeli w rocznikach 99 raczej tego nie ma może sie mylę to mnie wyprostujcie..... a jeżeli jest to gdzie to dokładnie szukać
-
darecki60
mam taki sam katalog servis i szukam po motorze i kurcze nie widzę gdzie to miałoby się znajdować
-
Lechul
- BS Brother

- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Pod jedną z tych trojkatnych osłon pod siedzeniem kierowcy. ( nie pamiętam dobrze ale chyba pod prawą)
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

-
marian07
sprostuję: zdjąć wężyk ten idący do filterka powietrza nr 7 i zaślepić go - tego od podciśnienia (nr 16) nie ruszać.
(dobrze wcześniej myślałem ale źle zapisałem)
(dobrze wcześniej myślałem ale źle zapisałem)